top of page

1,2 MILJOEN LED-LAMPJES BRENGEN 'SPHERE' IN LAS VEGAS

Op 29 september 2023 opende het indrukwekkende gebouw 'Sphere' haar deuren op de strip van Las Vegas. Een bolvorming gebouw met 1,2 miljoen LED-lampjes ter grootte van hockeypucks en aan de buitenkant een oppervlakte van 54.000 vierkante meter, is een lust voor het oog.


Twee dagen voor de opening van muziek- en entertainmentarena 'The Sphere' organiseerden we in het Amsterdamse Bos het RTL Content Event met een LED-scherm van 24 meter breed en 7 meter hoog. En waar wij al onder de indruk waren van dit scherm, werden in Las Vegas de laatste voorbereidingen getroffen voor het openen van de duurste entertainmentlocatie van Las Vegas met een concert van U2. Maar liefst 1,2 miljoen LED-lampjes vormen samen één scherm waar je de meest prachtige creaties op kan tonen.


Kosten voor dit project: een slordige 2,3 miljard dollar! Maar dan heb je ook wat: de locatie heeft aan de binnenkant een omhullend LED-scherm met een resolutie van 15.000 vierkante meter en plek voor 18.600 bezoekers. Het gebouw is 112 meter hoog en heeft een oppervlakte van 81.300 vierkante meter.


U2 opent de locatie met een concert

De eer voor het openen van het pand was aan de band U2. Zij mochten als eerste optreden in de entertainmentarena. Op de beelden die online verschenen zijn, is te zien hoe imposant het scherm is. Van een grote betonnen wand tot the Strip van Las Vegas en van een discobol tot aan een zonsopgang in de woestijn, de bezoekers worden getrakteerd op de mooiste beelden.Er is steeds meer mogelijk

De technologie blijft zich ontwikkelen en er is steeds meer mogelijk. In Nederland zien we het ook groter worden. Een bekend voorbeeld is Dinner in Motion (www.dinnerinmotion.nl) in het Piazza Center in Eindhoven. Dinner in Motion omschrijft zichzelf als een 360 graden restaurant. Uiteten terwijl om je heen én op tafel de meest prachtige beelden verschijnen. En niet alleen in Eindhoven is zo'n indrukwekkend tafereel te vinden. Ook in Rotterdam kan je genieten van een spectaculaire show. Hier vind je namelijk onder de Erasmusbrug de experience 'Remastered' (www.remastered.nl). Met meer dan 1.000 m2, 60 state of the art beamers, 245 miljoen pixels, 50 speakers, 15 km aan kabel en het grootste indoor led-scherm van Europa weten ze jou met hun unieke experience mee te nemen in de wereld van de oude Hollandse Meesters.Mocht je een evenement organiseren en benieuwd zijn wat voor gave mogelijkheden er zijn voor jouw evenement? Ik ga graag met je in gesprek om te kijken op welke manier we jouw bezoekers kunnen verbluffen en een onvergetelijke indruk achter kunnen laten.

Comments


bottom of page