top of page

TRENDS & ONTWIKKELINGEN 2023: VERBLUF DE BEZOEKER MET INVENTIEVE MOGELIJKHEDEN

We ontkomen er niet aan: trends & ontwikkelingen. Het staat nooit stil en des te belangrijker is het om ze goed te blijven volgen. Maar wat moeten we dan echt in de gaten houden? Er is namelijk een berg aan informatie te vinden. Wij hebben het internet afgestruind en de meest genoemde trends & ontwikkelingen voor 2023 op een rijtje gezet. #1 - Live events blijven belangrijk


Het klinkt heel logisch, maar toch willen we het benoemen: live events blijven belangrijk! De afgelopen jaren is er door de pandemie gefocust op online events. De mogelijkheden zijn in rap tempo verbeterd en het bespaart veel mensen kosten en (reis-)tijd. Ook is er de kans om internationale bezoekers te bereiken. Maar toch wordt er nog steeds de voorkeur gegeven aan fysiek aanwezig zijn op events. Uit een onderzoek van Markletic zei 72% van de respondenten dat ze meer waarde zouden halen uit het persoonlijk bijwonen van een hybride evenement. Dus waar wacht je nog op? Organiseren maar!


#2 - Maak gezondheid & welzijn een onderdeel van je event


Het welzijn van de medewerkers wordt steeds belangrijker en de rol van welzijn wordt steeds groter bij evenementen. Op dit moment heeft 1 op de 6 werknemers burn out klachten. Uit onderzoek van TNO blijkt dat het gemiddelde aantal dagen werkstress-gerelateerd verzuim in 2019 opliep naar 30 dagen. In 2015 was dit nog 24 dagen.


Verzuim kost de werkgevers veel geld, zo’n 300 euro per dag. Een burn out die 8 maanden duurt kost dus al gauw 80.000 euro, exclusief de kosten voor vervanging. Des te belangrijker is het om hier de juiste aandacht aan te geven tijdens jouw evenement. Denk hierbij aan een gevarieerd aanbod van gezonde voeding, teambuildingactiviteiten en het samenbrengen van de medewerkers om te inspireren, motiveren en stimuleren.


"Een burn out die 8 maanden duurt kost dus al gauw 80.000 euro, exclusief de kosten voor vervanging." – Burn Out Poli

#3 - Nog meer aandacht voor duurzaamheid


Duurzaamheid is niet langer een ‘nice to have’. De klimaatcrisis staat hoog op de agenda van de evenementenbranche. Locaties, leveranciers en organisatoren zullen allemaal naar hun processen moeten kijken om milieuvriendelijker te worden. Denk hierbij aan het verduurzamen van de locaties, het gebruik van jouw materialen of het aanbieden van een plantaardig menu.


#4 - Diversiteit en inclusie speelt een belangrijke rol


Er is al veel over gesproken en dat blijft ook: diversiteit en inclusie. Het speelt een belangrijke rol, niet alleen bij evenementen die georganiseerd worden, maar überhaupt in de bedrijfsvoering bij bedrijven. Denk aan wervingsprocessen die iedereen gelijke kansen moeten bieden en de aanwezigheid van een diverse vertegenwoordiging in de bestaande teams. Bij evenementen gaat het bijvoorbeeld om het vermijden van onbewuste vooroordelen in het selectieproces van sprekers, zorgen dat de gekozen locatie echt toegankelijk is voor iedereen of de taal waarin gecommuniceerd wordt.


#5 - Biedt een experience


Probeer anders te denken en de bezoeker te verrassen. Na twee jaar in lockdown te hebben gezeten, is het aanbod van evenementen groot. Waarom komt de bezoeker naar jouw evenement? En vooral: wat kan de deelnemer zelf doen? Een hoge betrokkenheid helpt bij het succes van jouw evenement. Zorg ervoor dat de bezoeker meegenomen wordt op de reis van jouw merk en verbluf ze met inventieve mogelijkheden.


#6 - Continue ontwikkelingen in eventtechnieken


Online events zullen niet meer verdwijnen aangezien een groot deel van de bedrijven prioriteit geven aan veiligheid en kostenbesparingen. Daarom zal er meer behoefte zijn aan studio’s die van de Zoom meeting of Teams vergadering een indrukwekkend, online event maken. En wat denk je van AI, AR en VR? De ontwikkelingen van de afgelopen jaren zorgen ervoor dat de inhoud bij virtuele bezoekers tot leven kan komen en dat zal de komende jaren alleen nog maar verder ontwikkelen.


Bronnen:


bottom of page